Облекло за майчинство

Сутиен за кърмене

Сутиен за кърмене

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
 1. Защо е необходимо?
 2. Как изглежда и как се различава от обичайното?
 3. модел
 4. марки
 5. Как да изберем?
 6. От какъв материал е направен?
 7. За какво са облицовки?
 8. Отзиви

В съвременния свят, следродилен период е доста лесен за жените, тъй като много модели на дамско бельо не само ви карат да се чувствате комфортно, но и да изпълнявате защитна функция. Един от тези модели е сутиен за кърмене, целта и характеристиките на които разглеждаме по-подробно.

Защо е необходимо?

В следродовия период тялото е подложено на най-голям стрес, включително части от тялото. По-голямата част от товара е върху млечните жлези, защото те са пълни с мляко и стават по-големи, кожата трябва да се разтегне и гърдата може да загуби форма и да се свие.

Класическият сутиен за хранене под костите, на първо място, е мощна опора за гърдата, което помага да се спаси от загубата на опитни форми. Широката линия с закопчалка позволява на младата майка да се чувства възможно най-комфортно, да не се врязва в кожата и перфектно фиксира гърдата.

По отношение на директното му използване е необходим специален модел сутиен, за да се улесни кърменето. Поради факта, че гърдата може да бъде доста лесно и бързо изложена или извадена от купата на сутиен, храненето на детето вече не изглежда толкова трудно и се случва при по-комфортни условия.

Купуването на такъв продукт стои непосредствено преди раждането, тъй като гърдата се набъбва и увеличава, а закупеният продукт може да стане малък и да стане само загуба на средства.

Ако сте планирали предварително да закупите сутиен за кърмене, трябва първо да се консултирате с Вашия лекар, който води Вашата бременност, да изяснете колко можете да увеличите обема и да закупите по-голям продукт.

Но това се отнася само за сутиени със скоби и фиксирани чаши. Моделите на тениските и върховете са направени от специален еластичен материал, който се простира доста лесно, така че увеличаването на обема на гърдите няма да бъде проблем.

Как изглежда и как се различава от обичайното?

Ленти за бременни жени са много по-широки от обичайното, тъй като гърдите в следродовия период се нуждаят от по-силна подкрепа. А частите на чашките са отпуснати и закрепени към бутоните или бутоните за лесно излагане на необходимата част от гърдата и по-лесно хранене.

Други модели се различават от обичайния сутиен с това, че са изработени от еластична материя под формата на върхове или тениски, които са подходящи за домашна употреба или за нощно хранене.

Отличителна черта е материалът, от който са направени сутиени за бременни жени. Тя трябва да бъде мека материя, приятна за тялото, с меки скрити шевове, които не позволяват на продукта да разтрива меката кожа на млада майка.

модел

Сутиени за хранене, както и нормални, има няколко разновидности, защото няма моделен диапазон, който да е ограничен до някой тип. Всяка млада майка има свои собствени навици, така че прави избора си на базата на личните си предпочитания, опитвайки се да получи най-удобния за себе си продукт.

Нека разгледаме по-отблизо всеки от видовете, какви предимства имат те и какви недостатъци могат да причинят отхвърляне на модела.

Сутиен - отгоре

Този модел сутиен е топ като спортен модел, изработен от мек памук или плетен плат.Може да има непрекъснати широки или по-тесни регулируеми ремъци.

Горният модел може да има V-образен разрез, след което бебето се подхранва чрез натискане на тъканта на една от гърдите.

Друг модел на върха е продукт от лента от плат с резервна предна част, която е монтирана на специални куки.

Тази версия на сутиен има много предимства, включително невероятен комфорт при носене и използване, лесно и бързо отстраняване на гърдите, приятна текстура на материала.

Сред недостатъците може да се отбележи само липсата на еластични купи, поради което гърдата е в леко "висящо" положение, което може да повлияе неблагоприятно на формата му.

Майк - сутиен

Сутиен с такъв план има нарязани сходни черти на върха, а отличителната черта е дължината, която по правило достига до талията или лумбалната област.

Такива тениски не са много практични за употреба във всекидневния живот, защото поради липсата на поддържаща линия и ями, гърдата е в "висящо" състояние.

Но този модел е чудесен за спане и значително опростява храненето на бебето през нощта.

безшевни

Този модел е идеален за млади майки с деликатна кожа, която изисква благоговейно лечение и подходяща грижа. Този сутиен не търка и не създава дискомфорт.

Моделът без шевове може да бъде направен под формата на класически сутиен и под формата на горна или тениска за хранене.

В допълнение, класическият безшевен сутиен за кърмене ви позволява да носите плътни вечерни рокли върху него.

На костите

Модел underwired - най-естетичната опция, защото поддържа формата на гърдата, без да я увисва.

Моделът е оборудван с подвижни елементи, които позволяват излагането на част от гърдата за хранене. Елементът е монтиран на бутони или невидими бутони.

Някои модели сутиени за хранене имат пукане, което прави гърдата по-апетитна и съблазнителна.

Отличителна черта на модела с подово покритие са чашките от пяна и различни опции за крепежни елементи - отзад или отпред.

марки

Правилно подбраното бельо след раждането играе важна роля в процеса на хранене на детето. Много производители хвалят техните продукти, като се фокусират върху използването на висококачествени материали. Разгледайте на практика дали това е вярно и дали разходите за следродилни сутрини за медицински сестри са оправдани.

Ема Джейн

В колекциите на този производител са представени много модели сутиени за кърмене. В допълнение към владетелите, моделите също са разделени на ден и нощ, всеки от които има редица характеристики.

В допълнение, сутиените на тази марка имат разделение в зависимост от формата на гърдата, така че в следродовия период младата майка се чувства максимално комфортно. Корсетите са изработени от естествени материи, имат широки презрамки и най-удобните крепежни елементи на куките.

Разходите за такива сутиени варират около 2 000 - 5 000 рубли, което е доста приемливо и оправдано.

Що се отнася до самата марка, тя е на пазара за млади майки в продължение на четвърт век, радвайки клиентите с удобни и висококачествени стоки.

Мама Комфорт

Линия от отлични сутиени за кърмене, представени главно от моделите на бельото, които перфектно поддържат гърдите, спомагайки за запазване на формата й след раждането.

Сутините на този производител са не само удобни, но и много привлекателни на външен вид, те имат различни декоративни елементи под формата на отпечатани цветове и дантелени вложки.

Комфортът на мама е местен производител, цената на която продуктите са в района на 1000 - 2000, в зависимост от модела.

Медела (Медела)

Швейцарската компания, специализирана в производството на продукти и други стоки за бременни и кърмещи майки, започна своето съществуване през далечната 1961 година.

Марката се е утвърдила като висококачествен производител на луксозни стоки, а високото качество се постига и поддържа чрез редовни иновативни изследвания.

Цената на тези продукти е от порядъка на 2000 - 5000 рубли.

блаженство

Друга местна марка, специализирана в производството на висококачествени стоки за бременни жени и млади майки, е основана през 1998 г. в град Новосибирск, а по-късно се установява в столицата.

Колекциите от сестрински сутиени удивляват с широчината си, има модели с къси, върхове и тениски, изработени от материали с добро качество и осигуряващи максимален комфорт на младата майка.

Цената на такива продукти от 1500 до 4000 рубли, в зависимост от модела.

Анита

Марката, представляваща огромен каталог на стоки за бременни жени, включва модели на сестрински сутиени.

Ценовата политика на тази компания е доста гъвкава, можете да намерите модел на цена до 1 000 рубли и струва около 4 000 рубли.

Нашата мама

Уралската компания, произвеждаща стоки за бременни жени и кърмещи, започна своето съществуване сравнително наскоро, но бързо набира популярност.

Стоките са широко разпространени поради тяхната нежна ценова политика. Факт е, че при използване на материали от доста добро качество, цената на сутиени варира в диапазона от 500 - 600 рубли.

Как да изберем?

За някои жени изборът на сутиен след раждането може да бъде голям проблем, защото с небрежно отношение рискувате да получите неудобно бельо, което ще смачка и пречи на движението. Нека погледнем по-отблизо как да изберем добър сутиен за кърмене, какво да търсим и какви нюанси си струва да се разгледа.

материал

По време на бременността параметрите на женската фигура се променят, така че не трябва да базирате избора си на обичайния размер на сутиен, необходимо е да измервате тези параметри и да ги избирате.

Вторият, но не по-малко важен критерий е качеството на материала. Факт е, че в следродовия период кожата на гърдите е особено чувствителна и чувствителна, така че тъканта, от която се шие продуктът, трябва да бъде с най-високо качество.

чашка

На първо място, за най-бързата и удобна задача на процеса на хранене е необходимо чашките на сутиена да се отварят и затварят бързо. Желателно е голяма част от гърдата да бъде изложена за по-близък контакт между майката и бебето по време на храненето.

Най-добре е, че закопчалките на маншета не са прекалено стегнати, ако това са бутони, и те са лесно вмъкнати в контурите, в случай на бутони. Има модели на мълния, но те не са много удобни.

В допълнение, обемът на чашките трябва да бъде такъв, че да могат да се поставят специализирани вложки. Някои чаши са оборудвани със специални джобове.

Определяне на размера на

Определянето на точния размер е важен момент при избора на сутиени, но не всяко момиче знае как да го направи правилно, така че всички параметри и характеристики на фигурата да бъдат взети под внимание.

Първото нещо, което трябва да се измери обиколката на гърдите, като се фокусира върху най-изпъкналите части. В същото време сантиметърът трябва да е в нивелирано положение и не трябва да се усуква, тъй като това може да наруши резултата.

След това трябва да измерите обиколката на торса в областта под гърдата, като вземете предвид и равномерното положение на измервателната лента.

Таблица с размери

За да изберете сутиен възможно най-точно, не е достатъчно само да измерим параметрите на фигурата, трябва да ги сравните с мерната решетка, за да изчислите подходящия размер. Всички размери, съответстващи на определени параметри, са посочени в тази таблица:

Под обиколка (см)

62 до 66

От 67 на 71

72 до 76

От 77 на 81

82 до 86

От 87 до 91

92 до 96

От 97 до 101

102 до 106

107 до 111

112 до 116

117 до 122

Размер на чашата

Обхват на гърдите (см)

76 до 78

81 до 83

85 до 88

От 91 до 95

96 до 98

От 101 до 105

От 106 до 110

111 до 115

От 116 до 120

А

От 79 на 81

84 до 86

От 89 до 91

94 до 96

98 до 102

103 до 107

108 до 112

113 до 117

От 118 на 122

123 до 127

128 до 132

133 до 138

B

81 до 83

86 до 88

От 91 до 93

96 до 98

От 101 до 103

106 до 108

111 до 113

От 116 до 118

121 до 123

126 до 128

От 131 до 133

136 до 138

C

От 83 до 85

От 88 до 90

93 до 95

98 до 100

103 до 105

108 до 110

113 до 115

От 118 на 120

123 до 125

128 до 130

133 до 135

От 138 до 140

D

От 90 до 92

95 до 97

100 до 102

105 до 107

110 до 112

От 115 до 117

120 до 122

125 до 127

130 до 132

135 до 137

140 до 142

DD, E

От 91 до 93

96 до 99

От 101 до 104

108 до 109

111 до 114

115 до 119

От 121 до 124

126 до 129

От 131 до 134

136 до 139

140 до 144

F

93 до 96

98 до 101

103 до 106

109 до 112

113 до 116

От 118 на 121

122 до 126

От 129 до 131

134 до 136

139 до 141

144 до 146

G

Размерът на самия сутиен

65

70

75

80

85

90

95

100

105

110

115

120

Размер на женското облекло

От 34 до 36

От 36 до 38

От 38 до 40

40 до 42

42 до 44

От 44 до 46

От 46 до 48

48 до 50

50 до 52

От 52 до 54

От 54 до 56

56 до 58

Тази таблица предоставя най-подробните и точни данни, с които лесно можете да определите кой сутиен е подходящ за вас.

Но, както вече споменахме, изборът на сутиен за кърмене трябва да се направи в следродилния период или в последните месеци на бременността, защото параметрите на фигурата се променят с промените в хормоналните нива и появата на млякото, така че предварително избраният продукт може просто да не е подходящ.

От какъв материал е направен?

Хранителните сутиени се различават не само по модели и размери, а разликите са свързани с материала, от който е изработен продуктът. Всяка от тъканите има характерни само за нея характеристики и функционални характеристики.

 • Памук. Някои модели, обикновено най-висок клас луксозен клас, са изработени от висококачествен памучен материал, който е перфектно дишащ, като същевременно позволява на кожата да диша. Но такъв продукт може да не е много практичен, защото има ниска износоустойчивост и бързо губи първоначалния си вид, а в същото време и много функционални характеристики.
 • Трикотаж. За създаването на по-трайни и функционални модели се използва висококачествен трикотаж с съдържание на памучни влакна, които осигуряват материал с дишащи свойства. Трикотажът е по-еластичен, така че точно повтаря очертанията на формите и идеално „седи” на гърдите.
 • Микрофибър. Сред очевидните предимства на този материал може да се отбележи доста ниска цена, което прави храненето сутиени по-достъпни за всеки бюджет. Също така, материалът се разтяга перфектно и сутиенът добре поддържа гърдите.

Но на фона на един голям недостатък, всички тези предимства избледняват и стават незначителни, защото микрофибърът не е естествен материал, затова не позволява на кожата да диша и може да причини дискомфорт, а понякога дори и алергична реакция при твърде чувствителна нежна кожа.

 • Полиамид. Този материал е доста често срещан, но нежелателен за следродилния период, тъй като има синтетичен произход. Но напоследък при производството на полиамид започнаха да се използват хипоалергенни влакна, което го прави доста подходящ за шиене сутиени за кърмене.

В допълнение, след раждането бельо от полиамид е добро, защото моделите имат висока износоустойчивост, еластичност и износоустойчивост.

За какво са облицовки?

Много следродови сутиени са снабдени с допълнителни елементи, като например втулки, които понякога се наричат ​​подложки. Нека разгледаме по-подробно какво е това, какви функции изпълняват лайнерите и защо са необходими.

Вложките са вид тънки пенопласти за многократна употреба, които имат висока степен на абсорбция. Вложките се поставят в сутиена, плътно прилепнал към гърдите, а понякога и продуктът е снабден със специално обозначен джоб.

Някои смятат, че лайнерите са загуба на финансови средства, но всъщност, въз основа на хигиенни въпроси, постнаталните лайнери са по-скоро необходимост, тъй като те решават проблема с „избягалото“ мляко.

Факт е, че често се случва млякото да изтече от гърдите и когато се носи редовен сутиен върху дрехите има мокри петна, които не само не са хигиенични, но изглежда донякъде естетични.

За да се предотврати появата на такива „мокри” следи, именно такива облицовки перфектно абсорбират всички гърди. В случай на силно попиване, те могат лесно да бъдат заменени с нови.

Тъй като този артикул е за многократна употреба, няма нужда да се закупува голям брой лайнери, напълно е възможно да се направи с три - четири двойки.

Отзиви

При анализирането на многобройните прегледи на млади майки, уникалността на следродилния сутиен става очевидна, тъй като почти никое момиче не може да се справи без такъв продукт през този период.

Само около 1,5% от всички жени смятат, че сутиенът за кърмене е загуба на пари и се придържат към старите методи на хранене, докато носят напълно обикновен, ежедневен сутиен.

Около 17.5% предпочитат сутиени от чист памук, но в този случай е необходимо да купуват продукти с доста често срещана честота, тъй като, както вече споменахме, памукът се износва доста бързо.

Около 20% предпочитат продуктите от микрофибър, като не обръщат внимание на факта, че материалът е синтетичен и може да предизвика реакция. Доста жени са привлечени от ниската цена и високата степен на издръжливост и износоустойчивост.

Но по-голямата част - 51%, предпочитат следродилни сутиени от хипоалергичен, траен полиамид. Такива продукти ще продължат дълго време, тъй като са в добра форма, така че при внимателна употреба, замяната може да не е необходима.

Освен това при анализа на прегледите става ясно, че по-голямата част от жените считат, че е необходимо да се използват вложки за сутиени.

Също така, много млади майки предпочитат нощни модели и сутиени без камъни като домашна опция.

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения