Облекло за майчинство

Корсет за бременни жени

Корсет за бременни жени

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
 1. Показания за употреба
 2. Сортове корсети
 3. Носете превръзката правилно

Бременността се счита за един от най-красивите и магически периоди в живота на всяка жена. Фантазиите и светлите сънища за предстоящото раждане на бебето могат да бъдат помрачени от неприятни усещания. И ако в първите месеци на бременността много бременни жени понякога дори забравят за интересната си ситуация, то втората половина от срока за носене на дете може да бъде придружена от болка или възможни опасности. В такива ситуации лекарят може да предпише корсет за бременни жени, за да помогне на жените с заоблен корем.

Показания за употреба

Във всеки случай, решението за използване на превръзка за бременни жени трябва да се взема от лекаря, който води бременността от самото начало. Обикновено е необходимо да започнете да носите корсет в период на бърз растеж на плода, който се наблюдава от 4-5 месеца, а в някои случаи е необходим и до раждането. Това е особено необходимо за жени, които активно извършват бременността си. Въпреки това, докато детето започне да се спуска и да се подготвя за раждане, превръзката е необходима само при ходене или почистване.

Следните ситуации могат да послужат като основа за назначаването на поддържащ корсет:

 • Прищипване на нерва в долната част на гърба и свързаните с него болезнени усещания;
 • Ако една жена е имала операция в корема малко преди бременността;
 • Белези по матката, които остават поради цезарово сечение или други операции в областта на гинекологията;
 • Ненормално развитие на шийката на матката;
 • Открива се голямо количество амниотична течност;
 • Тегло на плода над средното;
 • Плод с ниско предвие;
 • Повторна бременност или едновременно пренасяне на две или повече деца.

Коланът за бременни жени може да бъде назначен на жени с разширени вени и други аномалии на бременността. За много бъдещи майки превръзката може да бъде истинско спасение от появата на стрии.

В допълнение към показанията за употреба, това устройство има редица противопоказания, които определено трябва да попитате Вашия лекар.

Сортове корсети

Има няколко вида колани за бременни жени, които се различават по начини на прикрепване и обхват:

 • Превръзка за бременни жени под формата на колан, Такова устройство трябва да се носи на бельо. Корсетът е снабден със специални скрепителни елементи с лепилна лента за лесно фиксиране.
 • Универсален корсет, Този бинт може да се носи не само по време на бременността, но и по време на бременността. Тя осигурява коремна опора и е изключително полезна за гърба. В първите седмици след раждането, ако лекарят няма нищо против, можете да носите корсет за бързо връщане към формуляра. Той помага на мускулите да се възстановяват по-бързо, а силуетът на младата майка става по-привлекателен.
 • Корсетна превръзка. Коланът от този тип е в състояние да фиксира положението на плода и да поддържа стомаха както отдолу, така и отгоре. Този бинт е подходящ за жени, в които детето е взело погрешно положение. С помощта на това устройство детето поема правилната позиция с главата надолу и го запазва, докато се роди.

Носете превръзката правилно

За да не навредите на детето си, докато използвате превръзката, трябва да научите правилата за обличане на корсета и начина на неговото използване. За да научите как правилно да носите корсет, можете да научите от инструкциите или от консултант в аптека или специализиран магазин.

Коланът за бременни жени трябва да се носи само в легнало положение. Той не бива да доставя никакъв дискомфорт и повече натиск.За дискомфорт разхлабете корсета или, ако се повтори, се консултирайте с лекар.

Времето на използване на превръзката не трябва да надвишава 3 часа подред. След това трябва да го отстраните и да направите почивка, за да възстановите кръвоснабдяването на плода. В часовете на почивка и сън също трябва да премахнете устройството, по-добре е да го носите по време на определена дейност и да не се включвате в неговата употреба.

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения