Облекло за майчинство

Компресионни чорапогащи за бременни жени

Компресионни чорапогащи за бременни жени

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
 1. Лечебни свойства
 2. Класове на компресия
 3. марки
 4. Как да изберем чорапогащи и чорапи?
 5. Как да се носят и грижат?
 6. Противопоказания
 7. Отзиви

Може би периодът на бременност е най-красивият в живота на всяка жена. Перспективата да имаш бебе, да станеш майка, разбира се, не може да не се зарадва на всяко бременно момиче.

Но заедно с щастливите моменти, има и много нюанси, които могат леко да засенчат такова прекрасно време.

По време на бременността момичетата драматично набират тегло, тъй като носенето на малък развиващ се човек е невъзможно без него.

Резултатът е увеличаване на натоварването на краката, което може да доведе до по-негативни последици, като развитие на тромбоза, разширени вени, силно подуване и болка в краката.

За да се предотврати появата на всички горепосочени симптоми, бременните жени също трябва да използват компресиращ трикотаж.

Добър вариант са чорапогащи с ефект на компресия, които имат много предимства.

За да бъде във всички оръжия, ако изведнъж трябва да се изправи пред подобен проблем, трябва да обмислите по-подробно използването на компресионни чорапогащи за бременни жени, както и да се запознаете с техните лечебни свойства и други характеристики.

Лечебни свойства

Преди да закупите чорапогащник с различна степен на компресия, трябва да се консултирате с Вашия лекар, за да получите точни индикации за употребата на този продукт.

Носенето на компресионни чорапогащи е необходимо за бременни жени в някои случаи, които се нуждаят от подробно разглеждане:

 • При хронична венозна недостатъчност;
 • С появата на постоянна умора и болка в долните крайници;
 • С появата на тежка подпухналост вечер;
 • В случай на конвулсивни спазми в прасеца;
 • С появата и развитието на разширени вени и вени на паяк.

Развитието на тромбозни заболявания и появата на екзема могат да бъдат сериозен аргумент в полза на носенето на компресионни чорапогащи за бременни жени.

Ако е налице поне един от тези симптоми, бременното момиче трябва да носи компресионни чорапогащи, за да се чувства нормално и да извади здраво бебе, без да навреди на собственото си здраве.

Този продукт има много силен терапевтичен, профилактичен и терапевтичен ефект:

 • Защита на вените от разширяването и появата на варикозни и тромботични заболявания;
 • Стимулиране на активното кръвообращение чрез упражняване на натиск върху повърхността на стъпалото;
 • Хранителните вещества и кислородните частици проникват по-добре в кожата и я насищат;
 • Профилактика срещу появата на конвулсивни спазми;
 • Предотвратяване на оток чрез стимулиране на кръвоносните съдове да абсорбират допълнителни извънклетъчни полезни елементи.

Класове на компресия

Чорапогащи за бременни жени също се различават по степен на компресия, което от своя страна има някои отличителни черти.

Трябва да се отбележи, че за да се подберат и купят чорапогащи от определен клас компресия, е необходимо да се консултирате със специалист, за да се предпазите от закупуване на неподходящ продукт, който може да бъде безполезен или, напротив, случайно да увреди здравето.

 1. Компресионните чорапогащи с минимална степен на експозиция се считат за профилактични и са показани за употреба само за предотвратяване на заболяване на долните крайници.
 2. Чорапогащи от първия клас на компресия се предписват на бременни момичета в случай на поява на паяжини и тромбозни възли, както и появата на силна подпухналост и болка в края на деня.
 3. Вторият клас компресия се използва за лечение на бременни заболявания с тромботична и варикозна природа.
 4. Показанието за използване на чорапогащи от третия клас на компресия може да бъде най-силната венозна недостатъчност, която причинява много нарушения в работата на кръвоносната система на долните крайници.
 5. При поява на силен оток, както и нарушения в процеса на лимфния поток, които се появяват в процеса на разширени вени, широко се използват чорапогащи от четвъртия клас на компресия.

марки

Много известни марки са ангажирани в производството на компресиращи трико, които също включват компресионни чорапогащи за бременни жени.

Някои от тях са по-популярни, някои обратното - те не са широко разпространени.

Използвайки сравнителната таблица като пример, нека разгледаме по-подробно предимствата на продуктите от различни марки, както и особеностите на тяхната ценова политика.

Име на марката

Страна на производство

Удобства

Стойност за парите

Relaxsan

Италия

Той има способността за бързо разтягане, ниска износоустойчивост. Чорапогащи ще издържат не повече от месец.

Съотношението качество и цена е напълно оправдано, тъй като се предлага продукт с ниско качество на най-ниска цена.

Venoteks

САЩ

Голямата гама от модели, продуктите притежават средна степен на износоустойчивост.

Съотношението c / k не е оправдано, тъй като продуктът със средно качество се предлага при леко завишена цена.

Меди

Германия

Широка гама, висока степен на издръжливост, съществуват модели за спорт и пътуване, както и устройства за леко обличане.

Въпреки че цената е твърде висока, това определено е оправдано, тъй като продуктът е със същото високо качество.

ORTO

Испания

Добро качество, запазване на компресията до 4 месеца. Сред недостатъците - бързо износване на краката.

Средно качество на средна цена.

Intex

Русия

Висока степен на износоустойчивост, качествен материал.

Високо качество на разумна цена.

Ergoforma

Италия

Висока износоустойчивост, широка гама от модели, включително спортни модели.

Висококачествен продукт на достъпна цена.

Sigvaris

Швейцария

Елитни модели компресионно бельо, висока износоустойчивост, атрактивен дизайн.

Висококачествени стоки на една и съща висока цена.

Как да изберем чорапогащи и чорапи?

Изборът на чорапогащи и чорапи за бременни момичета, на първо място, трябва да се обърне внимание на инструкциите на лекуващия лекар, който следи пациента по време на цялата бременност, наблюдавайки не само развитието на плода, но и физическото здраве на бъдещата майка.

Необходимо е да се вземат предвид размерите, които трябва да се получат по време на измерването на определени части от тялото, и след това да се сравнят с таблицата с размерите.

размер

Размер на краката

Обем на глезена

Обемът на стомашния мускул

Обем на бедрото

Дължина от пода до седалището

S

34 – 36

18 – 20

26 – 37

40 – 56

.. – 73

М

36 – 38

20 – 24

29 – 39

44 – 61

.. – 76

L

38 – 41

24 – 28

32 – 43

50 – 66

.. – 79

XL

41 - ..

28 – 32

34 – 46

56 – 71

.. – 81

XXL

41 - ..

32 – 36

37 – 51

66 – 81

.. – 84

XXXL

41 - ..

36 – 40

47 – 59

75 – 89

.. – 84

При закупуване на продукт в едно копие, трябва внимателно да разгледате неговата цветова схема, така че да е идеална за ежедневна употреба.За удобство при употреба, е по-добре да закупите два чифта компресорни чорапогащи, за да ви предостави възможност да замените един продукт с друг по всяко време.

Най-добрият вариант е бежов чорапогащник или чорапогащник, който е неутрален с почти всяко облекло, изглежда сдържан и прилича на цвета на собствената ви кожа.

Освен това е необходимо да се вземе под внимание закръглеността на корема и да се вземат чорапогащи, така че коланът да не го стиска ненужно, създавайки дискомфорт и да има пагубен ефект.

Как да се носят и грижат?

Можете да носите компресорни чорапогащи за цял ден, като ги отстранявате, ако е необходимо, и да дадете на краката "почивка".

В някои случаи може да се наложи да се използва денонощно използване на компресионни чорапогащи, тъй като при сериозно развитие на разширени заболявания натоварването на вените и съдовете на долните крайници се появява дори през нощта.

За лесно поставяне на компресионни чорапогащи или чорапи, можете да използвате специално устройство, което помага да разтеглите продукта и лесно да стиснете крака в него.

Ако няма възможност за придобиване или използване на такова устройство и е необходимо ръчно да се носи компресираща дреха, трябва да следвате няколко прости правила.

Продуктът трябва да се търкаля по цялата дължина, да започне да го носи от чорапа, като постепенно се изправя целия крак.

Вие не трябва да се опитвате да сила чорапогащник, защото продуктът не може да издържи на натиск и разкъсване, което ще доведе до пълна загуба на терапевтичен ефект.

Свалете чорапогащи със същата предпазливост. Не можете да ги дръпнете, разтрийте крака с крак със сила, закачете ги с ноктите си, защото тези действия могат да доведат до повреда на продукта.

За прецизно и безопасно премахване на компресионни чорапогащи, трябва постепенно да ги преобърнете по крака от горе до долу. Такива манипулации с продукта ще осигурят неговата безопасност и по-голяма издръжливост.

Компресионните чорапогащи изискват не само внимателно поведение в процеса на употреба, но и еднакво внимателна грижа за продукта.

 • Необходимо е да се измие компресията чорапогащи в хладка вода, по-добре е да се използва специален прах или детергент.
 • По-добре е да правите измиване с ръце, накисвайки продукта със сапунена вода, така че да не се налага да го излагате на силен механичен стрес.
 • Ако не е възможно да се мият чорапогащи на ръцете, можете да използвате машинното пране в ръчен режим, като зададете режим на минимална скорост.
 • В никакъв случай не може да се прибягва до изсушаване в барабана, това може да причини повреда на продукта.
 • Най-добре е да се произвежда самостоятелно въртене, без да се прибягва до използване на перална машина. Добър съюзник в този бизнес ще бъде дебела хавлиена кърпа, която перфектно ще абсорбира излишната влага.
 • По време на процеса на сушене е невъзможно да се прибегне до вертикално окачване на продукта, тъй като това може да доведе до неговото разтягане и загуба на компресиращия ефект.
 • За изсушаване на компресионните чорапогащи се нуждаят от плоска вертикална повърхност, която няма груби ръбове.
 • Всяка малка неравност може да доведе до появата на куки, които по-късно могат да се превърнат в малки дупки, което ще доведе до по-нататъшно разпространение на влакната на продукта.
 • Също така, не прибягвайте до изсушаване на компресионните чорапогащи на батерията, тъй като високите термични ефекти могат да повлияят неблагоприятно на качеството на материала.

Имайки предвид всички тези моменти и спазвайки всички правила, можете да запазите закупения продукт в отлично състояние, което ще допринесе за по-дългото му използване.

Противопоказания

Компресионното бельо е медицински атрибут, следователно има редица противопоказания, които могат да имат пагубен ефект върху човешкото здраве.

 • Използването на компресионни чорапогащи е невъзможно при наличие на алергични и гнойни образувания на краката, които не трябва да се подлагат на силен натиск.
 • Не използвайте компресионни чорапогащи по време на бременност, ако страдате от сърдечно-съдови заболявания, в резултат на което се нарушава притока на кръв към долните крайници.
 • Твърде тънка кожа може да бъде друго противопоказание, тъй като не внимателно поставяне или премахване може сериозно да увреди крехката кожа.
 • Освен това не трябва да използвате този продукт с нестабилно кръвно налягане, тъй като това може да причини замайване и лошо здраве.

Ако има поне един симптом, трябва да откажете да използвате компресионни чорапогащи, защото, на пръв поглед, безобидното нещо може да навреди на здравето на бъдещата майка и дори на бебето.

Отзиви

 • Веднага след като тя забременее, съпругът ми купи за мен компресионни чорапогащи от фирмата Sigvaris. Преди бременността тя страдала от незначителни проблеми с краката си, а когато започнала да наддава на тегло, проблемите се увеличиха. Именно тогава трябваше да прибегна до носенето на тези чорапогащи, които се превърнаха в истинско спасително въже! Краката не го боляха, престанаха да се подуват, а малки венички-паяци постепенно изчезнаха.
 • Бях бременна два пъти, и двата пъти използвах Intex чорапогащи. Продуктът е красив, цената е оправдана, а ефектът е поразителен, защото през цялото време на бременността усещах светлина в краката си и трептях като пеперуда.
Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения