Облекло за майчинство

Как да изберем сватбена рокля за бременни булки?

Как да изберем сватбена рокля за бременни булки?

присъединете се към дискусията

 
Съдържанието
 1. Избор на рокля за кратки периоди на бременност
 2. Повече от 6 месеца
 3. плат
 4. Изображение на булката
 5. Общи съвети

Във всички времена и сред всички нации образът на булката е най-очарователен, изпълнен с женственост и девствена красота. „Интересна позиция“ само увеличава естествения чар на този образ. Как да изберем сватбена рокля за бременни булки?

В днешния свят бременните жени могат да се женят свободно и да не се тревожат за преобладаващите преди това фобии и предразсъдъци.

До известна степен такива положителни тенденции се дължат на богатия избор на сватбени рокли за бременни жени, удобни, практични, но в същото време и елегантни обувки и малки семейни ресторанти, които благоприятстват за тихо и скромно тържество.

Изборът на сватбена рокля на първо място трябва да се основава на фактора на удобство за бъдещата майка, защото в тази рокля тя ще трябва да прекара цял ден. Основата е необходима, за да се вземе размерът на корема, т.е. на гестационната възраст.

Избор на рокля за кратки периоди на бременност

Началото на бременността не предизвиква изразена визуална промяна при жената - обикновено това са първите три месеца. Коремът може да бъде като цяло незабележим или леко изпъкнал със заоблени форми.

Ако сватбата е насрочена за такъв период, тогава основният критерий за избор на сватбена рокля е малка пълнота. Но ако роклята е избрана предварително, не е излишно да се вземе предвид факторът, че пропорциите на тялото могат да се променят в съответствие с естествения ход на бременността.

Четвъртият месец на „интересна позиция” до голяма степен се основава на същите принципи, които бяха описани по-горе, ако стомахът все още не е приел голяма закръгленост. Във всеки случай, на първо място трябва да бъде комфорт и удобство за майката и съответно за бебето.

В никакъв случай не се притискайте в стомаха, дори ако сте намерили роклята на мечтите си, която не отговаря на размера или стила малко. Светът на сватбените рокли е пълен с интересни опции и очарователни модели. Например, рокля с висока талия съчетава елегантност и поддържа свободата на движение.

Фокусирайте се върху гърдата, която дори в началото на бременността цъфти и увеличава обема си:

 1. Нека роклята ви представи дълбоко деколте. Тя може да бъде украсена с интересни декоративни елементи, които ще привлекат окото и ще се съсредоточат върху тази конкретна част от тялото.
 2. Всяка бродерия или лента няма да бъде излишна в деколтето.
 3. Друг коз, който може да бъде безопасно използван от бременна булка, е отворени рамене и гръб.

Въпреки че комфортът е приоритет, но никой не може да забрани на жената да се чувства красиво в най-важния ден от живота си.

Добре доказан стил с дълга талия. Хоризонтални довършителни елементи (гънки, декоративни шевове), които започват от елече и се простират до задните части, визуално разтягат силуета и му придават лекота.

Естествено, роклята е основният елемент в сватбения образ, но без обувки не можете да отидете далеч. Петата е категорично изключена, макар и малка и чиста може да се побере. При условие, че няма да причини дискомфорт, а самите обувки няма да бъдат прекалено стегнати.

Идеалният вариант при избора на сватбени обувки за бременни жени са балетни апартаменти, които могат да бъдат направени в един образ с рокля и да нямат нито един намек за традиционализъм и посредственост.

Повече от 6 месеца

Дори ако сватбата падне на дълга гестационна възраст (повече от 6 месеца), изборът на подходяща рокля не се превръща в ярък проблем. Разбира се, първата сватбена рокля за бременни жени, която трябваше да се хареса, не си струва да се вземе. Както и модели с голям брой ручове, поли и дантели, те ще създадат твърде обемни, обемисти изображения.

Но една булка със заоблени форми трябва да постигне напълно различен ефект:

 • простота;
 • лекота;
 • въздушност.

Следователно броят на декоративните елементи трябва да се сведе до минимум, като се заменят с прави линии.

Стилът империя в сватбени рокли за бременни жени 6, 7 месеца и по-късни дати изглежда, че е предназначен за булки в „интересна позиция“. Ето всичко, което ще помогне за облекчаване на образа и ще извади фигурата:

 • висока талия;
 • дълбоко деколте;
 • отворени рамене;
 • разхлабена пола, която може да бъде леко разгорена.

Ярък връх, богато украсен и декориран - това е правилното решение за бременна булка. Вниманието автоматично ще премине в областта на гръдния кош, което ще балансира изображението и ще отклони окото от големия корем. В горната част на роклята ви позволява напълно да се скитат фантазията, тук всичко ще бъде подходящо (при спазване на мерките): цвят, различен от полата, бродерия украшение, болеро на раменете.

Висока талия - много добро решение от страна на комфорта и красотата. Закръгленият корем ще се побере удобно под колана и ще се скрие под широката пола. Между другото за самата пола - нека бъде проста и безтегловна, а цялото изображение благодарение на него е елегантно и докосващо.

Бременността е чудесно състояние на ума и тялото, мислите на булката, че няма да е възможно да бъдеш красива, са излишни и ненужни. Особено, ако вземете предвид броя на начините и възможностите за обличане, които сега съществуват. Тук поне такъв детайл от роклята като отворен гръб. Изглежда, че няма нищо свръхестествено и образът вече става екстравагантен и дори секси.

Дори и на къса сватбена рокля за бременни жени няма табу. Разбира се, могат да възникнат трудности, особено през последните месеци, но дори подобно облекло може да предизвика възхищение за неговата почтеност и нежност.

плат

Колкото и внимателно да се подбира стилът на роклята, всички детайли и нюанси се вземат под внимание, но само една грешка при избора на плат може да отрече цялата свършена работа.

За булки в позиция има избор на гама от тъкани за сватбена рокля:

 • шифон;
 • органза;
 • дантела:
 • коприна.

С една дума, всичко, което въплъщава лекота, естественост и въздух. Тялото на бременна жена понякога е много непредсказуемо и най-добре е да не се експериментира със синтетични тъкани. Нека естествеността присъства във всичко, преди всичко в образа на булката, която носи в себе си нов живот.

Изборът на рокля от плат, на който вече има модел, е достъпен само за булки с къса гестационна възраст. В противен случай чертежът и дори по-големият ще добави пълнотата към цялостния образ.

Цветът, в който ще се направи роклята, няма никакво значение. Изборът на цвят може да започне с класическия бял и краен по-екстравагантен и не съвсем обикновен за сватбена рокля - синьо, червено и др. Но особено красива и хармонично бременна жена изглежда в цветове на деликатни нюанси, като сребро или опушен, перла или златен.

Изображение на булката

Аксесоари в образуването на всяко изображение не е последната стойност и може да се развалят и полезни, за да се подчертае всички чар на женското тяло. Големите бижута няма да бъдат напълно подходящи за сватбения образ на бременна булка.

Ако цялото изображение е проникнато с женственост, елегантност и нежност, то бижутата трябва да бъдат избрани в подходящ стил. Защо не се замислите върху малка елегантна висулка или украсете врата си с тънка нишка от снежно бели перли.Вашият чар няма да има граници.

Не забравяйте чантата: малка, чиста и незабележима, но така необходима на сватбата. Огледалото и някои козметични продукти винаги могат да бъдат под ръка и да дойдат на помощ при най-неочакван момент.

Всеки елемент от сватбения образ, който е направен за бременна булка, трябва да носи само комфорт. Неприятни неща, време е да кажем ясно „не“.

Общи съвети

Как ще погледнете вашата сватба си заслужава да разгледате предварително, въпреки факта, че не трябва да бързате с покупката на рокля. Когато оформяте изображението, разгледайте следните съвети:

 • тъканта е лека и непременно естествена, а връзките са концентрирани върху горната част на роклята;
 • шипове ще бъдат неподходящи, но малка и стабилна пета само в обекта;
 • висока, но не обемна прическа ще извади леко силуета;
 • чорапогащи предпочитат чорапи, които не оказват натиск върху корема.

Бременност - това не е причината, поради която искате да се откажете от сватбата. Особено, защото преди вас огромен избор на луксозни сватбени рокли за бременни жени. Една жена е винаги красива, когато лицето й е украсено с божествена усмивка, очите й са пълни с щастие и се ражда нов живот.

Коментари
 1. Женя
  25.07.2015

  Ще си купя рокля, която крие корема. Мисля, че не бива да разказвате позицията си на сватбата.

 2. Лариса
  17.06.2015

  Каква е голямата работа? Бременна жена е щастлива жена. Особено в нашата възраст, когато мнозина забременяват с трудности. Обичайте бебето си и самия период на бременност.

Напишете коментар
Предоставена информация за справка. Не се лекувайте самостоятелно. За здраве, винаги се консултирайте със специалист.

мода

красота

отношения